Cum funcționează dieta cu miere

Cum funcționează dieta cu miere

Mierea constă dintr-o combinație de zaharuri naturale care pot declanșa schimbări metabolice care neutralizează pofta de dulciuri. Înlocuirea zahărului cu miere în timpul zilei și adăugarea unei lingurițe de miere într-o băutură caldă înainte de culcare, neutralizează mecanismele creierului responsabile pentru pofta de dulce.

Aceasta este baza pentru planul de dietă care nu exclude gustarile zilnice si deserturile interzise de obicei in alte diete. Organismul reglează excesul de zahăr prin eliberarea de insulină care filtrează sângele și se depozitează ca grăsime, care este mecanismul prin care se acumulează grăsimi și, prin urmare, kilograme în plus.

Iată regulile pentru dieta cu miere alimentară

Înlocuiți zahărul cu miere: principalul vinovat al obezității este zahărul, fiecare gram de zahăr consumat este metabolizat în două grame de grăsime corporală. Prin tăierea zahărului și a îndulcitorilor artificiali, inclusiv a alimentelor care conțin zahăr “ascuns”, eliminăm sursele pentru a produce grăsimi.

Dimineața, beți un pahar de apă caldă în care adăugați două lingurițe de miere. Utilizați mierea pentru a îndulci ceaiul și cafeaua și chiar și pentru a găti – Mierea este de două ori mai dulce decât zahărul, deci mâncați mai puțin.

Renunțați la alimente bogate în sare, zahăr și grăsimi, alegeți alimente nutritive – cereale integrale, fructe și legume, pește, carne slabă – și renunțați la gustări bogate în zahăr și băuturi alcoolice, alimente prajite și prelucrate din restaurantele de fast-food și produse de patiserie.

Alegeți carbohidrații nerafinați: înseamnă că pâinea, pastele și orezul brun sunt bogate în fibre, promovează digestia, sunt procesate mai lent în organism și mențin astfel sentimentul de plenitudine mai lung.

Fără carbohidrați o zi pe săptămână: începe săptămâna cu o zi fără pâine, paste, făina albă, cartofi, orez și cereale – nivelurile de insulina scad considerabil.

Consumați proteine ​​la fiecare masa: proteinele prelungesc senzația de plenitudine ți mentin energia musculară. Alegeți proteine ​​slabe și alegeți pește, carne de pui, carne de vită sau carne de porc și ouă. Surse vegetale de proteine ​​sunt humus, unt de arahide, linte, fasole și leguminoase.

Consumați cât mai multe fructe și legume: includeți în dieta dvs., ca parte a dietei, șase porții zilnice de fructe și legume bogate în fibre și vitamine.

Selectați-produse din lapte: studiile au arătat că iaurtul cu saturație completă este mai bun decât grăsimea, iar cea mai bună alegere este iaurtul organic – delicios dacă adăugați o linguriță de miere. Pentru a controla numărul de calorii nu mâncați mai mult decât un iaurt sau brânză de vaci. De asemenea, nu beți mai mult de 500 ml de lapte pe zi. Toate acestea pot fi îndulcite cu miere.