Cum alegi cele mai bune perne pat. De ce trebuie să ții cont!

Cum alegi cele mai bune perne pat. De ce trebuie să ții cont!

Există mulți factori care afectează calitatea somnului. Unul dintre acești factori este perna. Alegerea unei perne pat greșite poate exacerba durerile de cap și tensiunea gâtului și umărului. Luând timp pentru a determina care este cea mai bună pernă pentru dvs., pe baza obiceiurilor de dormit și a nevoilor personale, vă veți asigura că vă treziți reîncărcați și gata pentru ziua ce urmează.

Nimic nu începe ziua mai bine decât un somn bun. Și somnul cu perna potrivită vă poate ajuta. “Pernele pot afecta nu numai calitatea somnului nostru, ci și cât de sănătos ne odihnim și ne reîncărcăm“, spune expertul în somn Michael Breus, un psiholog clinic și autor al Beauty Sleep. Dar perna greșită poate agrava durerile de cap, durerile de gât, amorțeala umărului și a brațelor, disconfortul, strănutul și respirația șuierătoare, notează chirurgul ortopedic Andrew Hecht, MD.

Perna potrivită ar trebui să vă ofere sprijinul capului și gâtului dvs. și să nu se dezumfle sau să-și piardă rapid fluența.

Cele mai comune umpluturi pentru perne pat sunt puful de gâscă, fibre sintetice / poliesterice și spumă. Pernele naturale din puf sau lână sunt de lungă durată și excelente în ceea ce privește confortul, deci asta ar trebui să alegem chiar dacă acestea pot fi puțin mai scumpe. O opțiune mai ieftină ar fi perne pat din fibră sintetică / poliester, care sunt, în general, hipoalergenice și se pot spăla în mașină. Pentru un suport mai ferm, pernele din spuma de memorie spongioasă sunt calea de parcurs. Dar pernele spumoase sunt cunoscute pentru a reține căldura, așa că dacă transpirați cu ușurință vă sugerăm să le evitați.

Factorul de puf. O pernă pufoasă înseamnă, de asemenea, că aerul curat este în continuare capabil să călătorească prin el. Pentru a testa fluența, pliați o pernă pe jumătate și vedeți dacă se desfășoară singură sau dacă o îmbrățișați, vedeți dacă se mișcă înapoi. Dacă nu, ar trebui să căutați o pernă nouă.

Poziția de dormit contează. În sfârșit, modul în care vă poziționați în pat poate determina cu adevărat tipul de perne pat de care veți avea nevoie. De exemplu, dacă dormiți pe spate, asigurați-vă că obțineți o pernă mai umflată care vă ridică capul și bărbia, ceea ce vă poate ajuta cu respirația și sforăitul.