Creeaza-ti propriul balsam de par natural!

Creeaza-ti propriul balsam de par natural!

Un produs de ingrijire a parului care se aplica pe par dupa samponare se numeste balsam de par. Oamenii care au nevoie de beneficiile balsamului de par sunt cei care au parul uscat si aspru, afectat.

Sunt multe balsamuri de par valabile pe piata. Balsamurile de par pot fi categorisite in: pentru par uscat, tip spray si balsam pentru parul ud. Primele inseamna ca se aplica pe parul uscat. Totusi, balsamul spray ofera ingrijire intensiva si e potrivit pentru atleti si inotatori. Ultimul tip este majoritar si se lasa pe parul ud pentru 2-3 minute dupa care se clateste.

In loc de a folosi balsam de par din comert, astazi din ce in ce mai multi oameni aleg balsamurile naturale care se prepara din ingrediente naturale si care nu au efecte secundare.

Blasamul intaritor din ulei de masline. Pentru a pregati acest balsam, amesteca o lingura de ulei extravirgin, o lingura de lapte si doua linguri de miere. Incalzeste aceasta mitura pentru cateva minute, apoi adauga putina faina naturala (o lingura) pana devine o pasta. Lasa aceasta pasta pe parul ud pentru 20 de minute inainte de a clati cu apa calda.

Balsamul profund cu cocos si miere. Intr-o punga de plastic toarna 4 linguride ulei de cocos si doua linguri de miere. Aplica aceasta punga intr-un vas cu apa fierbinte timp de un minut. Aplica pasta pe parul ud si acopera apoi cu o punga speciala pentru par. Clateste tot cu apa calda.

Balsam cu lapte de cocos si ulei de susan. Intr-un vas adanc amesteca doua linguri de lapte de cocos, doua linguri de miere si doua linguri de ulei de susan, alaturi de doua oua. Aplica amestecul pe parul ud si lasa-l asa timp de 20 de minute, dup care clateste cu apa.

Balsam exotic. Pentru a prepara acest balsam, amesteca jumatate de banana, un sfert de avocado, un sfert de cantalup si cate o lingura din ulei de grau si iaurt natural. Odata ce ingredientele au fost amestecate bine, aplica pe parul umed. Lasa balsamul pe par pentru aproximativ 15 minute, apoi spala cu apa calda.

Leave a Reply