Contraceptia: mituri false

Contraceptia: mituri false

Prima oara nu ramai. Ba se poate! Din punctul asta de vedere, nu exista nicio diferenta intre prima oara, a zecea oara sau a mia oara. De cate ori are loc penetrarea este foarte posibil sa ramai insarcinata – chiar daca erai virgina.

Coitus interruptus. Numita in limbajul popular “am avut grija”, este o metoda foarte raspandita si extrem de riscanta, mai ales la o varsta la care iti lipseste experienta de ani de zile. Chiar daca baiatul isi retrage penisul inainte de a ejacula, o picatura este foarte posibil sa fi scapat deja – ceea ce, teoretic, este suficient pentru o sarcina.

Protectie pe zile. Aceasta metoda se mai numeste si “metoda calendarului” si presupune contact sexual doar in zilele in care fata “probabil” nu este fertila. Este o varianta foarte riscanta pentru ca nu se poate spune niciodata cu precizie la ce data va veni menstruatia si, in functie de ea, care sunt zilele fertile si cele nefertile. Exista nenumarati factori care pot influenta regularitatea menstruatiei: stresul, calatoriile, etc. Pe scurt, este o metoda la fel de sigura pe cat de sigur ca de Craciun va ninge.

Pe stop nu ramai. Fals. Chiar si in timpul menstruatiei este posibil sa ramai insarcinata. Pantru ca, in cazul unui ciclu neregulat ovulatia poate avea loc foarte aproape de menstruatie. Si intrucat sperma poate “supravietui” mai multe zile in vagin, este posibil sa se produca o sarcina.

Nu orgasm = nu sarcina. Daca nu ai orgasm, nu poti ramane gravida – o prostie care nu are nicio legatura cu realitatea. Orgasmul fetei nu influenteaza in niciun fel ejacularea baiatului – iar ejacularea duce la sarcina.

Baia fierbinte. Ideea ca facand o baie fierbinte dupa ce ai facut sex neprotejat diminuezi riscurile unei sarcini nedorite e total aiurea. Sperma nu este distrusa de apa fierbinte si nici nu poate di indepartata cu jetul dusului. Toate aceste metode “babesti” sunt absolut ineficiente.

Leave a Reply