Bauturi cremoase,exotice si originale- prepara-le intr-o clipita si savureaza-le pe indelete.
Revolta zmeuricilor
Ingrediente: 50 g zmeura neagra, 120 ml lapte degresat, 30 g inghetata, 6 capsune, cateva mure pentru decor.
Pune toate ingredientele intr-un blender (capsunele ultimele) si adauga o lingura “sanatoasa” de gheata pisata. Lasa amestecul pana devine cremos si toarna-l intr-un pahar. Garniseste cocktailul cu mure.
Invazia cocosului
Ingrediente: 45 ml vodca cu aroma de ananas, 60 g fulgi de cocos rumeniti, 15 ml lichior amaretto, 30 ml limonada, 60 g ananas proaspat, 30 ml lapte de cocos, 2 degete de bitter aromat (Campari Bitter).
Da totul prin blender cu 9 cuburi mari de gheata; insista pana capata o consistenta cremoasa. Orneaza la final cu bucati de ananas sau de nuca de cocos.
Lamaita indrazneata
Ingrediente: 60 ml vodca Absolut Vanilla, 30 ml snaps de vanilie (sau lichior de vanilie), 30 ml suc de mere, 120 ml limonada, 225 ml gheata, cateva felioare de lamaie trecute prin zahar.
Pune tot intr-un blender si amesteca pana devine perfect cremos – nu trebuie sa existe nicio bucatica nemacinata. Toarna in pahare si “asorteaza” bucatele de lamai “zaharisite”!
Navala portocalitelor
Ingrediente: 4 lingurite de inghetata de vanilie, 45 snaps de portocale, 90 ml suc de portocale, putina frisca si, optional, pulpa de portocale.
Intr-un blender combina inghetata, snapsul si sucul. Toarna intr-un pahar si deasupra pune frisca batuta si presara pulpa de portocale.
Melanj dulce- acrisor
Ingrediente: 60 ml vodca de lamaie, 30 ml lichior de lamaie, 8 zmeurici, 4 frunze de menta, 30 ml suc de lamaie, 30 ml sirop simplu (amesteca, cantitati de apa egale cu zahar), 225 ml gheata, un “surplus” de menta si zmeura pentru decorarea cocktailului.
Si de aceasta data se amesteca tot pana devine crema. Se toarna intr-un pahar si se orneaza cu bucatele de menta si cu cateva zmeurici.
Cheama-ti niste perieteni la tine, faceti-va de cap cu bauturile acestea savuroase si simtiti-va extraordinar!