Citate celebre despre mila

Citate celebre despre mila

Citate celebre – Citate celebre despre mila

Milostenia e ceva si mai frumos decat talentul. De altfel acestea doua se împletesc. Daca ai inima buna, asta se vede în operele tale.
(Jean-Baptiste Camille Corot)

Ca un om sa iubeasca pe altul e probabil cea mai grea sarcina care ne-a fost incredintata, sarcina suprema, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt doar un preludiu…. Iubirea e un imbold pentru fiecare sa se desavarseasca, sa devina cineva, sa devina o lume el insusi de dragul cuiva. – Rainer Maria Rilke

Mila este, uneori, o îndemanatica prevedere a nenorocirilor ce ne pandesc; ajutam pe altii pentru ca si ei sa ne ajute în imprejurari asemanatoare. Clementa este, aparent, o varietate a milei. In realitate, ea se practica uneori din vanitate, alteori din lene, adeseori din frica, şi aproape întotdeauna din toate aceste trei motive laolalta. (François de la Rochefoucauld)

Cantariti juraminte cu juraminte si veti cantari neantul. (William Shakespeare)

Mila este o mişcare de simpatie prin care ea ne face să depăşim propriul nostru eu; în loc de a mări suferinţa, ea o împarte, cu alte cuvinte, în două şi contribuie la promovarea unei duble satisfacţii: aceea pe care eul nostru, într-un mod general, o încearcă prin faptul largii sale participări la stările psihice ale altuia şi aceea pe care o încearcă altul pentru că vede în mila căreia el îi este obiect, manifestarea unei sincere iubiri şi a unei profunde participări.

definiţie de M. SchelerTrimite prin e-mailSemnalează o problemă/completareCitate similare

Cel mai bun crainic al bucuriei este tacerea. As fi prea putin fericit daca as putea spune cat sunt. (William Shakespeare)

Orice sclav are in mana, arma de-a zdrobi robia. (William Shakespeare)

Milă. O calitate apreciată de infractorii depistaţi.

Pacea este în sine un lucru bun, dar nu este cel mai bun lucru dacă nu este subordonată dreptăţii; ea devine un lucru diabolic dacă serveşte ca o mască pentru laşitate ori lene, ori ca un instrument al despotismului ori anarhiei. Theodore Roosevelt

Leave a Reply