Ce legătură este între obezitate și apă

Ce legătură este între obezitate și apă

Printre problemele de sănătate publică, obezitatea este în creștere. Apa potabilă este o soluție simplă pentru administrarea aportului zilnic de calorii. De aceea, apa ar trebui să fie considerată sursă primară de hidratare.

Organizația Mondială a Sănătății a stabilit o clasificare internațională a adulților subponderali, supraponderali și obezilor adulți în funcție de IMC: interval normal: 18.50-24.99, excesul de greutate ≥25.00, obezitate ≥30.00.
Cele mai recente previziuni ale OMS indică faptul că la nivel global, în 2005, aproximativ 1,6 miliarde de adulți (cu vârste de peste 15 ani) erau supraponderali și cel puțin 400 de milioane de adulți erau obezi. OMS susține în continuare că până în 2017 aproximativ 2,3 miliarde de adulți vor fi supraponderali, iar peste 700 de milioane vor fi obezi.

Obezitatea și obiceiurile de băut

La nivel individual, oamenii pot lua parte la activități fizice și pot adopta obiceiuri alimentare bune.
Printre acestea, este foarte recomandat reducerea consumului de zaharuri adăugate din ceea ce mănâncăm și bem.

Recomandarea Asociației American Heart este că aportul zilnic de zaharuri adăugate nu ar trebui să reprezinte mai mult de 100 de calorii pentru o femeie și 150 de calorii pentru un bărbat.

3 obiceiuri bune pentru combaterea obezității

Apa nu are calorii și trebuie să fie privilegiată ca prima sursă de hidratare atunci când doriți să vă gestionați greutatea. În plus, cercetarea preliminară în rândul adulților supraponderali, care sunt dieta ca parte a unui stil de viață sănătos, sugerează că apa potabilă ca primă sursă de hidratare ar duce la scăderea în greutate.

În combinație cu activitatea fizică, apa potabilă va contribui, de asemenea, la creșterea oxidării grasimilor. Studiile de intervenție efectuate la școală au arătat că elevii care consumă apă ca prima sursă de hidratare ar stabiliza greutatea lor.