Ce inseamna un prieten bun

Ce inseamna un prieten bun

Orice varsta am avea, oricat de mare ar fi familia din care facem parte, prietenii sunt intotdeauna importanti. Ei ne seamana, ne impartasesc preferintele, stiu cele mai intime secrete ale noastre si nu le e frica sa le spuna pe ale lor. Cat de usor este sa vorbesti cu un prieten lucruri pe care unui parinte nu le-ai spune nici sub tortura.
Aproape toate speciile cauta companie. La om, nevoia de a avea pe cineva alaturi cu care sa poti comunica si imparatasi sistemul de valori este una dintre cele mai importante aspecte ale uneu vietii echilibrate.

Indiferent de varsta si de venituri, prietenul este alaturi de tine. Te sustine in actiunile tale si nu te condamna atunci cand ai gresit, chiar daca ti-a spus de la inceput ca nu e bine.

Iti e alaturi cand cauti un umar pe care sa plangi si are exact vorba potrivita pentru a te face sa razi printre lacrimi. Nu doar te consoleaza, dar si te incurajeaza.

Chiar daca ai fost plecata toata vara cu parintii, cand te intorci, vezi ca nu s-a schimbat si relatia voastra continua d exact de unde era inainte. Ca v-a fost la fel de dor la fiecare sa stati de vorba despre tot ce mai e nou, vechi, interesant sau doar subiect de barfa.

Cu un prieten bun construiesti o relatie bazata pe sinceritate. Si acest lucru te face sa te simti bine si in siguranta. Ca si cum ai inota in ape sigure. Iti dai seama cand ti-ai gasit cea mai buna prietena, pentru ca te simti mai puternica si mai sigura pe tine.

Simti ca evoluezi alaturi de el. Ca inveti mai multe lucruri, ca va provocati pentru mai bine, mai mult, indiferent daca este nota la scoala sau de a avea un tricou la moda. Cu un prieten nu esti intr-o competitie, dar nici nu e trage inapoi.

Leave a Reply