Ce inseamna de fapt frumusetea?

Ce inseamna de fapt frumusetea?

O intrebare care nu te preocupa numai pe tine, ci si pe multi oameni de stiinta. Angelina Jolie e perfecta. Nici Heidi Klum sau Scarlet Johansson n-arata prea rau. Si tu? Ai sanii mici, parul prea rar, picioare scurte? Inceteaza sa-ti cauti toata ziua defecte! Fiecare om are idealul lui de frumusete.

Dar stiai ca nu exista un tipar universal valabil? Acum 100 de ani, Linsday Lohan ar fi aratat de-a dreptul penibil! Si frumusetea e de fapt o moda. Sau o reprezentare a ceea ce nu-ti este accesibil. In timp ce europenii se dau in vant dupa brazilience cu parul ca taciunele, latino-americanii ar prefera o blonda. Iar savantii? Ei sunt preocupati sa rezolve o dilema care ne priveste pe toti: ce inseamna sa fii frumos?

Figura prefecta

Studiile arata ca barbatii prefera fetele perfect simetrice. Care-i clenciul? Pai, asa ceva nu exista! Imaginea fusese realizata pe computer. La fel ca si cele din reclame. Dinti albi. Ten imaculat, ochii perfect simetrici- nu te compara cu o imagine care nici macar nu e reala!

Frumosii sunt cei buni

Invatam de mici, din povesti: baba urata e rea, iar zana frumoasa e buna. Credem ca un tip atractiv are mai multe calitati decat unul mai putin dotat fizic. Dar pe cine gasim atractiv, asta e ceva pur subiectiv. Poate ca idealul tau este un cosmar pentru altul. E simplu: cu totii avem ceva frumos.

Uita-te in jur!

Priveste mai atent la fetele care trec pe langa tine pe strada. Unele au parul mai lung, altele mai drept, unele au cosuri, altele au un ten curat, unele sunt inalte, altele grasute. Observa ca nimeni nu e perfect si vei ajunge la concluzia ca n-ai iesit deloc rau.

Frumusetea nu aduce neaparat si noroc

Fii sigura de asta: sa fii frumoasa nu e o garantie. Baietilor le e frica adesea care pare perfecta- se tem ca nu pot tine pasul. Multe frumuseti par arogante si nu au prietene, pentru ca celelalte fete le invidiaza.

Leave a Reply