Twitter-ul a castigat foarte mult teren in topul portalurilor de socializare. Cele 25 de milioane de utilizatori sunt innebuniti dupa “ciripitul” online, insa oamenii de stiinta considera ca acest site extrem de daunator! Afla de ce devine twitter-ul un pericol pentru utilizatorii sai!
Twitter-ul este un site de socializare precum HI5 sau Facebook, unde iti poti face o groaza de prieteni cu care poti discuta despre absolut orice, in special despre lucruri aparent banale, pe care in mod normal tu nu le-ai trimite intr-un email sau sms unuia sau mai multor prieteni. Poti impartasi orice experienta cu prietenii tai, foarte simplu printr-un mesaj scurt care poate avea maxim 140 de caractere, motiv pentru care a fost supranumit “SMS-ul internetului”. Serviciul este in principiu gratuit, insa utilizatorii pot primi sau trimite mesajele prin sms sau prin aplicatii client precum “Tweetie” ,”Tweeterrific” sau “Tweeterfon”, care nu sunt intotdeauna gratis. Pentru a comunica cu cineva prin intermediul acestui site este obligatoriu ca ambele parti sa aiba cont, iar ,in general ,discutiile sunt publice. Daca vrei poti opta pentru un profil privat, iar atunci doar persoanele selectate de tine pot vedea tot ce ai postat. Ba mai mult te poti “tweeter-ui” cu un singur prieten daca ai chef, cu conditia ca fiecare sa fiti “follower” (urmaritor) la profilul celuilat. Tweeter-ul a devenit foarte usor de utilizat din 2006 ( de cand a fost lansat) si pana azi deoarece creatorii au introdus o groaza de servicii menite sa ajute utilizatorul sa castige timp.
De ce este daunator?
Un studio facut in Statele Unite arata ca Tweeter-ul poate afecta moralitatea propriilor utiluzatori, deoarece lucrurile se intampla intr-un ritm extreme de alert, iar acestia nu au timp sa reflecteze la ce simt interlocutorii lor, devenind chiar imun la suferinta. Fluxul extreme de rapid de stiri are un effect negative asupra creierului uman, in special asupra persoanelor tinere. Cercetatorii se tem ca din cauza acestor tipuri de site-uri dezvoltarea moralitatii va fi din in ce mai scazuta, iar oamenii nu vor mai avea ocazia sa experimenteze diverse sentimente: intr-o cultura media in violenta si suferinta devin un show nesfarsit, indiferenta fata de suferinta umana se instaureaza gradual. Sa devina Tweeter-ul o obsesie pentru fiecare dintre noi? Ganditi-va bine : a pus sau nu tweetet-ul stapanire pe voi? Nu exista zi in care sa nu fiti prezenti pe acest site? Daca este asa, inseamna ca ar trebui sa va cam faceti griji.