Casa mea provizorie

Casa mea provizorie

Ai parasit caminul parintesc, dar inca nu iti permiti un apartament? Singura solutie e sa te muti in chirie? Inainte de a face pasul decisiv, informeaza-te si afla-ti drepturile.
Stiu ce inseamna sa fii chirias, sa fii nevoit sa fugi dupa agentii mobiliari si sa suporti toanele proprietarilor. Pretul chiriilor a sarit in aer, si de multe ori pretul apartamentului nu justifica pretul cerut de proprietar. Este unul dintre motivele pentru care inchidem ochii la multe neajunsuri, daca chiria e cat de cat mica. Afla la ce anume trebuie sa te uiti intr-un apartament inainte de a-l alege.

Cu ochii in patru
Sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont inainte sa semnezi contractul, pentru ca altfel vei avea neplaceri de-a lungul timpului: -incearca sa gasesti un apartament care sa nu fie la ultimul etaj. Altfel, iarna e prea frig, iar vara este de-a dreptul sufocant.
–    Verifica instalatiile sa fie noi. E important ca acestea sa fie intr-o stare buna, mai ales daca esti la etajele superioare. Vrei ca apa sa aiba presiune, nu?
–    Uita-te pe tavanul din fiecare camera dupa pete de igrasie. Sigur nu iti doresti sa zugravesti apartamentul la fiecare doua luni.

Semnarea contractului
Stim cu totii cum se procedeaza cu chiriile. Stai in noul apartament la discutii cu proprietarul, esti nehotarata, ai vrea sa mai auzi o opinie, dar acesta iti spune cu nonsalanta : “Acum dumneavoastra stiti ce faceti, dar sa va grabiti, ca mai am o vizionare in 5 minute”. Sub presiune, esti de acord, iei apartamentul si uiti de contract, mai ales cand “domnul” iti promite ca se ocupa el de tot. sfat: incearca sa fii stapana pe situatie: citeste cu atentie contractul, ca sa stii ce semnezi, iar apoi insista sa mergeti in aceeasi zi la circa financiara; nu uita nici de viza de flotant. Ai grija, orice contract care nu este facut la “circa” nu are valoare legala.

Leave a Reply