Nimicuri care pot ucide dragostea

Nimicuri care pot ucide dragostea

Ziceai ca ti-ai gasit jumatatea- nimic nu v-ar mai putea desparti. Si, hodoronc-tronc, o vorba a lui sau un gest te face sa-l vezi cu alti ochi: nu mai e de trait cu el! Ce s-a intamplat? Si ce putem face ca sa nu se intample?

Pare aberant ca iubirea intr-un cuplu sa se destrame pentru un lucru de nimic. Si cu atat mai mult cand se intampla cu perechi de “state vechi”. Uneori, e semn ca relatia era deja “pe duca” si cei doi asteptau momentul si pretextul ca sa o rupa. Dar cand totul merge de minune si un detaliu aparent insignifiant, te face sa crezi ca nu mai poti imparti casa, masa, patul cu el- ce se intampla, pentru numele lui Dumnezeu?

O fi fost iubire adevarata, n-o fi fost?

Nemilosi, psihologii despica firul in patru, sa ne convinga: ne indragostim-ilogic! O privire, un gest, un zambet, o lacrima aprind scanteia. Cei mai multi dintre noi recunoastem ca am fost prinsi in mreje de un nu stiu cum si un nu stiu ce, vorba poetului. Si asa cum incepe, se si poate termina: brusc, inexplicabil, printr-o nu stiu ce privire si un nu stiu cum- o privire, un cuvant, un gest, o lacrima.

Precis il cunosteai bine? ..te-ar intreba psihologul. Stii doar, iubirea e oarba: vedem la el sau la ea ce vrem sa vedem si interpretam fiecare detaliu astfel incat sa ne justificam sentimentele. Cu alte cuvinte, dragostea rastoarna valorile. Care se vor aseza la locul firesc, pe masura ce sentimentele se dilueaza. Si toate detaliile, care pana atunci dadeau pinteni pasiunii, se transforma in motive drastice de despartire. Dragostea la prima vedere este intotdeauna plina de pasiune. Iar la 20 de ani, nu prea despici firul in patru, sa vezi ce calitati si ce defecte are partenerul tau- te lasi dusa de val. Exista si lucruri pe care inca nu le stii despre el? Cu atat mai bine, misterul potenteaza iubirea. Pana intr-o zi cand iubirea se destrama.

Leave a Reply