Capcanele invidiei

Capcanele invidiei

Fiecare dintre noi este tentata sa se compare cu altii, dar uneori comparatia nu este in favoarea noastra. Lucru foarte frustrant, insa de-a lungul vietii invei sa iti ascunzi acest sentiment. De multe ori transformi invidia in ambitie.

Micile nedreptati ale vietii. Exista situatii in care nu te poti ascunde cat de mult te afecteaza ceva, atunci cand invidia atinge un punct sensibil. Sa spunem ca ai muncit la fel de mult ca o colega a ta si ea a primit mai multe laude si bonusuri decat tine, pentru ca a avut noroc sau i-a picat ceva usor. Desi e doar ghinion, nu ai cum sa iti ascunzi nervii.
Reactii gresite. Problema este cum sa te descurci cu acest sentiment. Mult fete au tendinta sa se poarte urat cu prietena lor doar pentru a restabili nedreptatea. Altele se inchid in sine, ridicandu-si prietena in slavi. Ei bine, nu ajuta deloc aceste reactii. Nici sa recunosti ca esti invidioasa nu e un lucru usor, pentru ca invidiosii sunt vazuti ca invinsi. Trebuie sa iti recunosti sentimentul de invidie si sa il controlezi, ca sa nu iti pierzi prietena.

Situatie tipica. „Buna, eu sunt Alex, pe tine cum te cheama?” zambeste tipul si se apropie de cele doua fete, Ana si Ioana. Intrebarea ii este adresata Ioanei, normal, ca de obicei. Ioana o impinge si pe Ana spre el si i-o prezinta, Tipul, buimacit, nu-si ia ochii de la Ioana si o invita la un suc. Ghinion ca Ioana nu vrea suc. „Sau poate vrei tu?”, si deja a uitat cum o chema pe Ana. Toti baietii o vor pe Ioana, doar pentru ca arata foarte bine, nu ca ar fi desteapta sau simpatica.

Cum elimini invidia . Trebuie sa afli mai intai de unde provine invidia, ce cauze are. Lucreaza-ti punctele slabe, nu deveni rautacioasa cu prietena invidiata, nu tine frustrarea in tine. transforma invidia in ceva constructiv, accepta-ti defectele si obisnuieste-te cu ele.

Daca esti tu cea invidiata? Poate ca anumite persoane nu scapa nici cel mai mic cuvant de lauda la adresa ta, cand ai avut un succes. Aceia sunt invidiosii, pentru ca ignora succesul altora. E bine sa iti revizuiesti si tu comportamentul, poate te dai cam mare uneori,. In plus, vorbeste cu prietena ta si spune-i ca te nedumereste comportamentul ei. Nu ii spune ca e invidioasa, asta o va ataca. Arata-i calitati pe care le are ea si tu nu le ai, fa-o sa inteleaga ca sunteti de aceeasi parte a barcii.

Leave a Reply