Cantarul adevarului

Cantarul adevarului

O salata imi poate sabota cura de slabire? Daca abia asteptai vara pentru a  trece pe salate, fii atenta: gramezi de calorii se ascund printre frunzele aparent inofensive aflate in castronul tau.
Ce fac inainte de a pasi pe cantarul adevarului?

Iata cateva ritualuri ciudate pe care le practica inainte de momentul crucial al urcarii pe cantar femeile:

Cand vreau sa verific rezultatele curei de slabire, ma urc pe cantar purtand cele mai usoare haine pe care le am- nici un pulover sau jacheta, numai tricouri din bumbac sau poliester. Imi scot toate bijuteriile, inclusiv inelul meu drag de logodna.

Fac putina gimnastica inainte de a ma cantari, pentru a arde toate caloriile in plus. Si nu mananc, nici nu beau nimic inainte- nici un strop de apa.
Inainte de momentul adevarului, imi usuc complet parul, ca sa nu adauge nici un gram in plus.

Ma dezbrac pana la piele. Zboara tot de pe mine, chiar si lenjeria, sosetele, elasticul de par, pana si leucoplastul, daca am vreo rana.
Cu cateva secunde inainte sa pasesc pe cantar, dau o fuga pana la baie sa fac pipi. Mai stii, poate ca e intr-adevar o diferenta.

Am slabit trei kilograme, pe care le-am pus la loc apoi. Credeti ca aceasta este greutatea mea naturala?
Ani de zile medicii au crezut ca greutatea este determinata genetic si ca, indiferent cat de multe si de grele diete ai tine, te vei intoarce pana la urma la greutatea ta naturala. Cercetari recente au aratat ca doar 30-40% din greutatea ta este influentata prin gene. Atunci de ce se intorc kilogramele acelea enervante? Poate pentru ca, dupa ce ti-ai atins telul, slabesti putin vigilenta dietei. Si ca sa nu mai vezi acul cantarului plimbandu-se atata, trebuie sa-ti pastrezi anumite obiceiuri sanatoase. Ca sa te tii de ele, foloseste sistemul amicilor. Du-te la o sala de gimnastica impreuna cu o prietena, invita o colega la o mica  barfa chiar inainte sa te infigi in cutia aceea de 1 kg de inghetata pe care tocmai ti-ai cumparat-o. Nu uita! Cenzureaza-te! Fiecare imbucatura conteaza.

Leave a Reply