Cafeaua, buna sau rea?

Cafeaua, buna sau rea?

Obicei sau necesitate, cafeaua este de foarte multa vreme o prezenta constanta a diminetilor noastre. Sa vedem si cat de buna este pentru sanatate

Studiile arata ca bautura noastra favorita nu este doar un minunat stimulent, ci si un antioxidant pe masura. In plus, ajuta la calmarea diferitelor  dureri si are componente cu putere antimicrobiana. Cu toate acestea, stim ca nu trebuie sa abuzam de consumul de cafea.

Cafeaua buna

Te revigoreaza! O cescuta de licoare magica bauta atunci cand te simti mai molesita si lipsita de putere iti va imbunatati concentrarea si te va ajuta sa gandesti mai rapid. Ba mai mult, iti reda tonusul si creste capacitatea de memorare.

Te scapa de durerile de cap. In cazul persoanelor care sufera de migrene cauzate de scadereaq tensiunii arteriale, o cescuta de cafea poate face minuni. Regleaza valorile tensiunii si calmeaza durerea de cap.

Adio, febra musculara! Cercetatorii europeni sunt de parere ca putina cafea  consumata inainte de exercitiile fizice va imbunatatii activitatea musculara si te va ajuta sa nu mai suferi de nesuferita “febra”  de dupa.

Fara pietre la rinichi. Ai constatat ca atunci cand bei cafea simti nevoia sa mergi mai des la toaleta? Ei  bine, nu mai este un secret faptul ca aceasta licoare creste cantitatea de lichid care trece prin rinichi si  care se elimina prin tractul urinar. Riscul de a face pietre la rinichi scade in felul acesta considerabil.

Cafeaua rea

Te deshidrateaza- acesta este unul dintre cele mai neplacute efecte secundare ale consumului de cafea. Grabeste eliminarea apei prin tesuturi foarte rapid. Tocmai de aceea si aportul de apa trebuie crescut.

Da insomnii- tot specialistii sunt cei care recomanda o cescuta de cafea o data la 3 ore, incepand cu micul dejun. Opreste-te insa cu vreo 4 ore inainte de culcare daca vrei un somn linistit.

Creste ritmul cardiac. Asa cum te energizeaza si iti imbunatateste tonusul, la fel iti poate da stari de nevrozitate si palpitatii daca faci excese.

Leave a Reply