Avem nevoie de ea?

Avem nevoie de ea?

Cofeina este un nutrient, ca si calciu, de aceea nu trebuie sa “luam” o anumita cantitate ca sa fim sanatosi.

De exemplu, Statele Unite ale Americii nu impun nicio restrictie in ceea ce priveste consumul de cofeina, insa vecina Canada, da. Canadienii recomanda numai o anumita doza de cofeina, asimilata zilnic de catre copii. Mai precis, acestia nu trebuie sa depaseasca consumul a mai mult de 85 de miligrame de cofeina pe zi, echivalentul a 0,6 grame de suc.

Ce e prea mult strica. Cofeina e benefica, dar in doze controlate. Trebuie sa tii cont de trei lucruri pentru ca elixirul energetic sa “lucreze” pentru tine: cofeina creste cu 10% viteza de transmitere a informatiilor spre creier.

Fii cu masura! Din cauza riscurilor de sanatate si a probabilitatii cauzarii unei dependente fizice, in cazul in care bei mai mult de 4 cesti pe zi, trebuie sa limitezi dozele. E indicat sa consumi 300 miligrame pe zi sau aproximativ trei cesti de cafea.

Nimic dupa ora doua! Deoarece cofeina poate ramane in corp mai multe ore, ar trebui ca dupa ora 12 sa nu mai bei ceva ce contine cofeina. Astfel vei avea un somn mai profund. Daca totusi ai o lucrare de predat sau foarte mult de invatat, alege sa bei o cafea decat alte energizante.

Fa exercitii! Cofeina este cel mai bine asimilata inainte de o sesiune de fitness. Mai mult, daca este folosita in cantitati moderate, ea poate imbunatati performantele fizice, arzand grasimile activ, chiar in timpul exercitiilor. Un alt aport se resimte la nivelul celular, unde cofeina ajuta corpul sa reduca continutul lipidic cu 30% mai eficient. Ti-e foame? Mereu? Silueta ta e aparata! Pentru ca nivelul de zahar din organism este mentinut ridicat tot de cofeina. Acum ce spui? Te scot la o cafea?

Newer Post
Older Post

Leave a Reply