Avatar interzis in China

Avatar interzis in China

aAvatar a fost unul dintre cele mai bine promovate filme ale anului. Creatia lui James Cameron, a incasat vanzari de peste 2 miliarde de dolari.

Cenzorii din China au decis sa interzica filmul Avatar deoarece povestea ar putea sa provoace revolte sociale. Capodopera castigatoare a Globului de Aur a fost inlocuita cu un film despre viata lui Confucius.

Avatar trebuia sa aiba premiera la sfarsitul lunii ianuarie, iar castigurile erau estimate la 500 de milioane de yuani (73 de milioane de dolari), informeaza The Telegraph.

Cenzorii care s-au gandit ca va provoca revolte au facut o paralela intre populatia Na’vi si chinezii care sunt evacuati cu brutalitate de dezvoltatorii imobiliari, scrie presa din Hong Kong.

Filmul va intra totusi in cinematografele din China, cel putin oficial, pentru ca Beijingul a gasit din nou o solutie pentru a nu fi condamnat. Astfel, cenzorii au interzis varianta 2D, cea 3D fiind permisa. Problema este, insa, ca foarte putine cinematografe redau filme 3D.

Autoritatile chineze isi fac griji si ca Avatar va afecta industria locala de filme din cauza succesului si al incasarilor uriase.

Leave a Reply