Asa nu!

Asa nu!

Ai vrea sa stie ca il placi, dar razi tare, vorbesti repede, te agiti, scapi paharul din mana si rosesti. Dar, daca stii ce gesturi te tradeaza, le poti evita pe cele care te fac sa pari caraghios.

Ia mana de la gura. Mana in dreptul gurii exprima neincredere si nu-l lasa pe celalalt sa te citeasca. Fata emite prin mimica cele mai multe mesaje care sunt foarte usor de citit, si tu nu faci decat sa blochezi comunicarea.

De ce sa stai cu mainile incrucisate? Chiar asa! Ai nevoie neaparat de un punct de sprijin si l-ai gasit undeva in dreptul sternului? Foarte rau. Afla ca nici interlocutorul tau nu va sta relaxat in fata ta. Pentru ca ai o pozitie de stanca, ba chiar arati ca un buldozer. Or, el vrea o fata deschisa, la care poate ajunge si care sa para usor de manipulat. Daca stai intr-o pozitie deschisa, lui ii va fi mai usor sa te accepte, chiar daca, de exemplu, stie ca esti timida si ca va avea de luptat cu timiditatea ta. IiĀ  e mai usor sa te abordeze pe o cale in care il incurajezi si tu.

Nu umple cu gesturi spatiul dintre voi. Intre voi, adica spatiul de comunicare, gesturile prea ample il obosesc, denota artificialitate, lipsa de sinceritate. E ca si cum ai vrea sa ii iei ochii cu altceva decat vorbele tale.

Nu-l mai privi drept in fata! Cand ii vorbesti, nu sta fix fata-n fata. E o pozitie de razboi. Stai din semiprofil, care se poate traduce prin umarul pe care sa se poata sprijini.

Si nu te mai purica atata! Atunci cand iti cauti ceva pe fata ( un fir, un cos) sau pur si simplu iti cercetezi pielea, de fapt cauti ceva negativ la tine si esti critica si cu el.

Leave a Reply