Multe femei se confrunta cu pierderea masiva a firelor de par, fara sa aiba vreun motiv de ordin medical. Ce e de facut pentru a-ti recapata vigoarea si sanatatea podoabei capilare?
Cauzele caderii parului sunt multiple, de la stres, tratamente cosmetice neadecvate, intreruperea administrarii de anticonceptionale orale si pana la diverse afectiuni dermatologice.
Cand este cazul sa te alarmezi?
Ca si pielea, parul se regenereaza din timp in timp, caderea lui fiind un proces firesc pana la un anumit punct. Specialistii sunt de acord ca e normal sa pierdem in jur de 100 de fire pe zi, dar cine sta sa le numere daca isi vede in fiecare dimineata peria plina cu frumusete de podoaba? Sunt si cazuri cand acest fenomen se produce din cauza unor schimbari la nivel hormonal, cum este cazul femeilor aflate la menopauza sau al celor care tocmai au nascut. De regula, in momentul in care echilibrul se restabileste si problema pierderii de par se rezolva. Tocmai de aceea, ar fi bine ca atunci cand situatia devine de durata, sa te adresezi unui medic, de preferinta dermatolog, care va sti sa te indrume catre un alt specialist sau sa-ti dea tratamentul de care ai nevoie.
Plantele intra in actiune
Pana sa ajungi insa la medic, incearca si cateva dintre tratamente puse la discretie si cu mare generozitate de catre mama-natura. Sunt simplesi, de cele mai multe ori, eficiente.
Tratamente externe
Masaj cu ulei de masline-timp de 10 zile, maseaza-ti pielea capului cu ulei de masline. Este de preferat sa-ti acoperi capul cu un prosop si sa-l lasi sa actioneze pe perioada noptii. Daca nu se poate, fa-ti masajul macar cu 2 ore inainte de a te spala pe cap.
Masaj cu ulei de ricin- procedura este aceeasi ca si la cel cu ulei de masline.
Decoct de urzica sau frunze de mesteacan- foloseste-le pentru clatire. Ajuta la intarirea radacinei si regenerarea rapida a podoabei capilare.