Ai puterea de a evita certurile in cuplu?

Ai puterea de a evita certurile in cuplu?

Ce faci atunci cand esti pusa intr-o situatie incomoda in cuplu? Preferi sa pornesti o cearta sau sa dai curs unei dispute sau preferi sa cedezi? Citeste situatiile de mai jos si analizeaza in ce categorie te afli.

Daca cineva iti vorbeste agresiv la telefon pe un ton inalt, cum reactionezi? Asculti tot ce are de spus apoi inchizi telefonul/incerci sa te asezi pe scaun si raspunzi cu calm/intrebi imediat β€œde ce?”, β€œcum?”, intrerupandu-l pe cel care vorbeste/asculti cu atentie si iti pregatesti razbunarea tacit.

Esti o persoana capabila de a intui si preveni majoritatea posibilelor cauze ale certurilor in cuplu. Tu esti elementul cheie in rezolvarea acestor probleme esentiale pentru viitorul cuplului, insa ai nevoie de foarte multa intelegere si calm.

Te increzi in categoria celor ce pot aplana un eventual conflict in proportie de 50%. Ai foarte multa nevoie de autocunoastere si intelegere rationala a cauzelor ce pot genera conflicte atat din partea ta, cat si a celuilalt. Comunicati mai mult si discutati mai deschis despre ceea ce a generat conflictul ce s-a consumat.

Cunosti de regula foarte bine cauzele ce conduc la conflicte si certuri, insa nu ai indeajunsa putere sa lupti cu aceste cauze, deseori din orgoliu sau din comoditate. Ar fi bine sa inveti sa iti cunosti mult mai bine felul de a reactiona si felul in care este el privit de partenerul tau. Poti aplana singura eventuala cearta numai in proportie de 30%, restul revenindu-i partenerului tau.

Esti cea care nu poate impiedica un conflict prin natura firii tale. In schimb, cu mai multa perseverenta in autocontrol, ai putea elimina total cauzele conflictelor prin puterea inteligentei tale native. Ori de cate ori apare o situatie conflictuala, priveste problema din afara, ca si cum nu ai fi implicata, respira adanc si, daca se poate, spala-te pe fata cu apa rece sau fierbinte.

Leave a Reply