Agresiunea sexuala

Agresiunea sexuala

O sa vina vara, vacanta singura la mare, petreceri, tinute sumare, plimbari noaptea. Si totusi, asta e tocmai perioada in care se intampla cel mai usor agresiunile sexuale. Stii sa faci fata?

Ce este agresiunea sexuala?

Cand vorbim despre agresiunea sexuala nu trebuie sa ne gandim imediat la viol. Sigur ca acesta este forma cea mai grava dintre agresiuni, dar in aceeasi categorie intra si formele psihologice de abuz, precum comportamentul sexual verbal, urmarirea sau profitarea de o pozitie de incredere pentru a recurge la scopuri sexuale. In abuzul sexual poti fi fortata sa faci sau sa suporti diverse actiuni sexuale.

Cum poti diminua riscul? Nu te duce niciodata la un tip acasa fara sa-l cunosti bine, chiar daca pare de treaba. Daca un tip se ofera sa te conduca acasa de la o petrecere, ti se poate parea in siguranta. Totusi e posibil sa te inseli daca nu-l cunosti bine pe individ.

E bine sa stii ce agreezi si ce nu in ceea ce priveste practicile sexuale. Spune imediat cand simti ca cineva a trecut limita impusa de tine. Abuzul sexual incepe de multe ori de la lucruri marunte, care nu-ti plac, dar care ti se par neinsemnate pentru a le lua cu adevarat in seama.

Cand te gandesti la astfel de agresori, tinzi sa crezi ca sunt persoane straine, pe care nu le cunosti, insa de cele mai multe ori este vorba chiar de persoane cunoscute, cum ar fi: frate, unchi, tata, prieten, profesor etc.

Nu lasa posibilitatea ca lucrurile sa fie interpretabile, pune granite foarte clare. Cand nu-ti place ceva, transmite-o verbal, cu claritate. Renunta la gandul ca persoana s-ar putea simti jignita sau ca tu trebuie sa fii o fetita fermecatoare si absolut docila.

Daca esti atacata in mod fizic, trebuie sa te opui cu toata forta de care esti in stare: striga dupa ajutor si lupta-te, daca este necesar.

Leave a Reply