Acneea la adolescenti – cum poate fi tratata

Acneea la adolescenti – cum poate fi tratata

Majoritatea adolescentilor sufera, de obicei, de acnee usoara, desi aceasta problema a pielii poate aparea si la adulti. Adolescentii care sunt afectati de aceasta problema de piele au probleme cu increderea in sine cauzata de petele si acneea urata.

Oricat de normala ar putea fi aceasta afectiune, este intotdeauna mai bine pentru dvs. ca parinte sa intelegeti cum se dezvolta acneea si care sunt cele mai bune optiuni pentru adolescentul dumneavoastra in devenire.

De ce este acneea comuna printre adolescenti?

Acneea este cauzata de modificari hormonale. In stadiul de pubertate, adolescentii sufera de schimbari drastice in corpul lor.

Aceste modificari includ inmultirea hormonilor, ceea ce poate duce eventual la suprasolicitarea sebumului ganglionilor de ulei. Cand se intampla acest lucru, va puteti astepta la eruptii cutanate cauzate de pori infundati umpluti cu exces de ulei, celule moarte ale pielii, bacterii si murdarie.

Acest lucru poate sa dispara in cele din urma, dar, uneori, poate persista si pana cand copilul ajunge la maturitate.

Cum ar trebui sa trateze adolescentii acneea?

Este important ca adolescentii sa stie modul corect de a trata acneea.

In curatarea zonei infectate cu acnee, trebuie sa folositi un sapun bland. In timp ce de multe ori este tentant, incercati sa evitati utilizarea de sapunuri dure si produse de ingrijire a pielii ieftine, deoarece aceste solutii pot provoca, de fapt, iritarea si uscarea ulterioara a pielii.

Adolescentii trebuie, de asemenea, sa evite stoarcerea cosurilor deoarece poate duce la raspandirea bacteriilor sau a infectiei si poate duce la cicatrizare. Adolescentii pot opta de fapt sa foloseasca solutii de actualitate pentru acnee.

Daca totul esueaza, exista, de asemenea, produse recomandate de doctor pentru a trata acneea.

In cele din urma, daca acneea este severa sau daca aveti o piele sensibila, este mai bine sa vizitati dermatologul. Dermatologul este cel mai bun pariu atunci cand vine vorba de diagnosticarea acneei mai problematice, precum si de consiliere pe prescriptii pentru medicamente sigure si eficiente pentru acnee.

Desi nu exista nici un mod de a evita acneea pentru majoritatea adolescentilor, abordarea sistematica a identificarii si tratamentului este cel mai bun pariu pentru orice familie.