8 mistere neelucidate ale lumii

8 mistere neelucidate ale lumii

aExista civilizatii disparute, monstri, OZN-uri si extrateresti, spirite, dispartii misterioase sau sfarsitul pamantului? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile si misterele care inca nu si-au gasit raspunsul nici pana in ziua de azi.

Chiar daca dispunem de metode si mijloace stiintifice avansate, nimeni nu poate prevede viitorul si nici nu poate spune cu exactitate ce s-a intamplat in trecut.

Atlantis: paradisul pierdut

Cu mult inainte de civilizatia sumeriana a existat o civilizatie avansata in Oceanul Atlantic. Era un paradis in care civilizatia se afla la apogeul dezvoltarii. Un vulcan a erupt insa si paradisul a disparut. Povestea insulei Atlantis a fost relatata pentru prima data de Platon acum 2000 de ani. Existenta insulei este insa mult mai veche, de peste 9000 de ani de la data relatarii ei de catre Platon. Daca a avut dreptate, Atlantis a disparut acum 11-12 mii de ani.

Iata ce spunea Platon despre Atlantis: “Cand zeii greci au impartit Pamantul intre ei, Poseidon, zeul marilor a primit insula Atlantis unde s-a stabilit impreuna cu copiii sai. Primul fiu al lui Poseidon a fost Atlas. Acesta a fost si primul rege al insulei. Dupa numele lui a fost denumita si insula, Atlantis, dar si oceanul care o inconjura, Atlantic”.

aGiulgiul din Torino

Giulgiul din Torino este panza de in care are imprimata imaginea unui barbat care a murit prin crucificare. Majoritatea catolicilor considera ca aceasta panza este giulgiul de inmormantare al lui Isus. In prezent, giulgiul se gaseste la Catedrala Sf. Ioan Botezatorul din Torino, Italia. In ciuda investigatiilor cercetatorilor, nimeni nu a reusit inca sa explice cum a fost imprimata acea imagine pe giulgiu. Testele cu carbon radioactiv au fost premise de catre Biserica in 1988. De atunci s-au facut numeroase teste pentru a stabili datarea giulgiului.

Majoritatea acestor teste au indicat ca data de provenienta a giulgiului intre 1260 – 1390. Desi aceasta datare a fost in mod repetat contestata, Biserica Catolica a acceptat rezultatul datarii cu radiocarbon efectuate in 1988.Totusi, in prezent nu se poate afirma cu certitudine care este data exacta de apartenenta a giulgiului.

aMonstrul din Loch Ness

Loch Ness este cel mai mare lac din Marea Britanie. De sute de ani, oamenii au povestit ca au vazut in apele raului o creatura de proportii gigantice. Chiar daca existau date despre existenta acestei creaturi, interesul oamenilor a crescut in 1933 cand George Spicer si sotia sa au vazut unul dintre cele mai extraordinarea animale care a trecut prin fata masinii lor si a intrat in apa. Animalul avea proportii uriase si un gat lung, asemanator celui de elefant.

De atunci si pana in prezent, monstrul din adancuri a fost fotografiat de mii de ori si chiar filmat. Din pacate imaginile nu au fost niciodata atat de clare incat sa indentifice ce fel de animal este. Unii cercetatori sunt de parere ca acest animal este un descendent al dinozaurilor.

aJack Spintecatorul

Londra a fost terorizata in 1888 de o serie de crime care aveu loc in partea sa de est. Numele de “Jack Spintecatorul” a fost preluat de la o scrisoarea sosita la redactia unui ziar. Expeditorul spunea ca el este criminalul. Victimele erau in general prostituate. Acestea erau gasite mutilate si strangulate. In unele cazuri, corpurile erau gasite la doar cateva minute de la ucidere.

Politia a avut numerosi suspecti, insa niciodata dovezi suficiente pentru a condamna pe cineva. Existau insa speculatii care il indicau pe Printul Albert Victor drept criminalul cautat. Chiar si in zilele noastre, numeroasele investigatii si analize nu au dus la dezlegarea misterului acestui criminal.

Pages: 1 2

Leave a Reply