5 pasi pentru o casa mai curata si parfumata

5 pasi pentru o casa mai curata si parfumata

Iti tii prietenii la usa pentru ca nu ai facut curat? Te-ai surprins cerandu-ti scuze pentru dezordine baiatului care livra pizza? O vizita de-a parintilor inseamna o gramada de griji si o zi intreaga de curatenie? Cateva schimbari in rutina ta zilnica iti vor face casa mai atractiva si mai usor de mentinut.

Organizeaza “dezordinea”

Investeste intr-o cutie frumoasa, din lemn sau din piele pentru living room. Ea va deveni punctul de atractie al camerei si va arata superb, in vreme ce depoziteaza toate revistele, facturile, pliantele care in mod normal stau aruncate. Daca lucrezi la un puzzle sau la un colaj, afiseaza-l pe masuta de cafea si da-le ocazia si vizitatorilor sa lucreze la el.

Daca o mobila atrage dezordinea, scapa de ea!

Masuta din hol atrage toata corespondenta nedorita? Muta “infama” piesa de mobilier din locul respectiv sau, daca se poate, pune o planta pe ea ca sa descurajezi depozitatul nimicurilor nefolositoare. Nu conteaza ca a fost scumpa sau ca arata perfect atunci cand este curata! Daca atrage murdaria ca un magnet, atunci nu este atractiva.

Fa o lista de taskuri pe zile

Curata baia sau bucataria, sterge praful in living, da cu aspiratorul pe hol, fa un singur lucru pe zi, dar fa ceva in fiecare zi. Adauga-l pe lista de taskuri zilnice, laolalta cu cele profesionale si personale, si vei vedea ca locuinta ta se va mentine curata mult timp.

Cand folosesti ceva, pune-l la locul lui

Mama ti-a spus mereu asta, si are dreptate! Cine se trezeste ultimul face patul iar daca ai luat un lucru de undeva, inseamna ca stii unde sa-l pui cand nu-ti mai trebuie. Probabil acestea sunt obiceiurile cel mai greu de deprins dar vor face toata diferenta in ceea ce priveste mentinerea ordinii in casa.

Recompenseaza si igienizeaza

Acorda-ti o mica recompensa la final – te va motiva sa te apuci si sa te tii de treaba. Solutia pentru a completa curatenia la care ai mulcit atat de mult este sa folosesti OUST 3 in 1 cu parfum Garden Fresh sau Outdoor Scent. Il poti pulveriza oricand pe manerul usii sau cosul de gunoi, pe tapiserii sau perdele ori pur si simplu in aer pentru a elimina mirosurile neplacute si a scapa de bacteriile aflate pe suprafetele din casa. Spor!

Leave a Reply