10 sfaturi de urmat la inceputul unei relatii

10 sfaturi de urmat la inceputul unei relatii

10 sfaturi de urmatintr-o relatie – Greseli frecvente pe care tindem sa le facem la inceputul unei relatii:

1. Faza de inceput este cea mai frumoasa – este o parere unanima. E mult mister, vraja, speranta , emotia descoperirii, imaginatie… Incearca sa prelungesti cat mai mult aceasta etapa. E de neuitat.

2.Daca relatia se dezvolta prea repede de la inceput, exista riscul ca ea sa se consume mult mai repede. E bine sa va lasati amandoi ragazul necesar pentru a savura fiecare etapa, de a va bucura din plin de fiecare moment.

3. Cand relatia voastra este la inceput, nu vorbi despre defectele tale. Il poti speria pe celalalt si nu vei face decat sa-l indepartezi. Dezvaluie-ti treptat diferite laturi ale personalitatii tale. Lasa-te descoperit(a) treptat, pas cu pas. Cand dragostea partenerului (partenerei) se va intensifica, toate micile defecte vor fi privite cu mai multa toleranta.

4. Pentru ca fiecare persoana este unica, viata de cuplu necesita un numar de compromisuri. Nu este nevoie sa avem aceleasi obiceiuri sau acelasi ritm de viata. Este imposibil ca doua persoane , cu educatie diferita, sa se inteleaga fara compromisuri. Trebuie gasit un echilibru intre modurile de viata.

5. A iubi inseamna a da si a primi. Nu este vorba de cadouri ci de timp, de intelegere, de disponibilitate, de capacitatea de a-l iubi pe celalalt. Iar aceasta generozitate trebuie sa fie gratuita. Important e sa innoim in fiecare zi manifestarile de tandrete.

6.Nu te arata excesiv de gelos(geloasa). Gelozia nu inseamna dragoste, este mai degraba dorinta de posesiune. Si in timp va ajunge sa erodeze relatia. Totusi, in doze foarte mici, gelozia poate sa condimenteze o relatie, pentru ca ne ajuta sa constientizam cat de mult insemnam pentru celalalt, sau cat de importanta este persoana iubita si cat de devastati am fi daca am pierde iubirea ei.

7. In momentul in care am atins un anumit grad de intimitate ni se pare normal sa fim mai directi. Se intampla ca partenerii sa ajunga sa-si vorbeasca brutal, fara tact si fara delicatete. De aici pana la umilire este un pas foarte mic. In mod bizar, ajungem sa nu mai respectam persoana pe care o iubim .

8. O alta latura placuta a dragostei este latura ei ludica. Jocurile intre indragostiti, retragerea ( pentru a vedea ce se intampla) sau crearea unor situatii surpriza (pentru a vedea cum reactioneaza celalalt) sunt folosite adesea ca mijloc de seductie.

9. Dar, cel mai adesea, jocul este o modalitate de testare a persoanei iubite, mai ales in faza de inceput a relatiei. Cei antrenati in aceste “jocuri” ale dragostei, cauta –constient sau nu – raspunsuri la intrebari de genul: Cat de important(a) sunt pentru tine? Ce ai face daca m-ai pierde? Cat de liber(a) sunt sa plec, daca vreau acest lucru?

10. Si mai ales, nu uita cat de importanta este comunicarea, mai ales in aceasta faza de inceput a unei relatii, cand va cunoasteti destul de putin unul pe celalalt. Se pot crea foarte usor situatii confuze, neintelegeri sau interpretari gresite. Exceptand situatia –ideala!- cand va intelegeti din priviri si cuvintele sunt de prisos. Dar asta se intampla destul de rar, de ce sa nu o recunoastem?

Leave a Reply