10 idei false despre femei

10 idei false despre femei

gAi tot auzit spunandu-se despre femei ca sunt incapabile sa schimbe o roata la masina, ca nu conduc bine, ca sunt mereu interesate de bani, iar enumerarea poate continua in aceeasi nota.

Exista doua lucrari pe aceasta tema De ce barbatii ne cred asa? (iar femeile iubesc ciocolata)”, scrisa de Gilles d’Ambra, si “Teste ca sa te cunosti mai bine”, care au facut furori in Franta si in Romania.

Amuzante si pertinente, comentariile lui Gilles d’Ambra desfiinteaza ideile preconcepute despre femei.

 Femeile se urasc unele pe altete

Parerea barbatului: Matei, de 33 de ani: “Sunt invidioase unele pe altele, se masoara unele pe altele, se cantaresc, mai ales cand este vorba despre cum arata si despre barbati. Am sentimentul ca femeile sunt mai interesate sa se analizeze unele pe altele, decat de propria lor viata. Parerea mea!”.

De ce cred barbatii asta?

“Este o chestiune care tine de instincte. Femeile sunt in permanenta in cautarea a ceva mai bun, a ceva mai sigur, dar o fac de cele mai multe ori instinctiv. Rivalitatea dintre femei este o chestiune care tine de perpetuarea speciei si este o atitudine de care femeile nu sunt mereu constiente”, explica Gilles d’Ambra. “Rivalitatea dintre femei se manifesta, cel mai acut, in perioada ovulatiei. Este doar instinct, este vorba despre perpetuarea speciei”, subliniaza Gilles d’Ambra.

Barbatii au simtul umorului, femeile nu

Parerea barbatului: “Nu vreau sa ma credeti misogin, dar sincer cred ca femeile nu stiu sa se amuze, nu au simtul umorului, sau il au intr-o forma nedezvoltata. Profesionisti-femei in domeniul umorului apar foarte rar. De fapt, cred ca nici nu exista!”,  spune Max – 29 de ani.

De ce cred barbatii asta?

Psihosociologul explica: “Femeile sunt cu certitudine mult mai putin dispuse la autoironie decat sunt barbatii. Pentru a avea umor, trebuie sa ai o anume detasare fata de tine insuti si de increderea in propria ta persoana. Iar femeile tin foarte mult la ceea ce inseamna increderea in sine, de unde si dificultatea de a se amuza pe socoteala lor… Dar este posibil sa se amuze foarte bine atunci cand fac glume pe seama barbatilor!”.

Femeilor le lipseste capacitatea de orientare

Parerea barbatului: “Mai in gluma, mai in serios, cred ca femeile nu se pot orienta. Poate doar daca au o harta in mana. Acum nu spun ca toate sunt la fel, dar nevasta mea nu este capabila sa mearga intr-un loc nou, pentru ca se rataceste!”, spune Robert, de 30 de ani.

De ce cred barbatii asta?

“Ideea este si adeavarata, si falsa. Femeile si barbatii au sisteme de orientare diferite, pentru ca au creierul organizat diferit. Barbatii au o viziune globala a spatiului, pentru ca pot abstractiza foarte bine. Femeile functioneaza pragmatic, ele merg dupa repere vizuale. Din aceasta cauza, in momentul in care au pierdut reperele, sunt pierdute”, spune Gilles d’Ambra.

Intre ele vorbesc doar fleacuri

Parerea barbatului: “Au auzit de mai multe ori, fara sa vreau, dialoguri intre prietena mea si amicele ei. Vorbesc doar fleacuri, doar banalitati, pe care aproape ca nu le inteleg. Daca nu as stii, din dialogurile pe care le avem, ca este o fata desteapta, as crede ca este infantila”, afirma Iulian, de 34 ani.

De ce cred barbatii asta?

“Pai acum sa fim sinceri, dialogurile masculine, despre sport si jocuri video sunt inteligente? Hai sa fim seriosi! Barbatii cred ca trebuie sa vorbesti despre politica sau economie planetara ca sa dai dovada de inteligenta. Dialogurile asa zis frivole, la care se refera barbatii, au darul de a mobiliza, de a da o stare de bine pe care femeile au abilitatea de a o folosi cu eficienta”, explica Gilles d’Ambra.

Pages: 1 2 3

Leave a Reply