“To do” inainte de prima vizita la ginecolog

“To do” inainte de prima vizita la ginecolog

Fiecare zi este potrivita pentru un o vizita la medicul ginecolog- in afara de cele in care esti pe ciclu. Tine cont de acest aspect.

Singurica la medicul ginecolog? Nu trebuie sa fie asa? Roaga o prietena sa vina cu tine, puteti chiar sa mergeti impreuna la primul consult ginecologic din viata fiecareia dintre voi. Si prietenul tau poate fi o companie care sa-ti mai inlature din griji si emotii. Mai ales daca interesul tau numarul unu sunt anticonceptionalele, este chiar recomandat sa aflati amandoi cu ce se mananca treaba.

Nu vrei sa te duci la pomul laudat cu sacul? Adica preferi sa te convingi mai intai ca totul va fi ok la consult? Verifica atat cabinetul, cat si medicul care te va examina. Inainte de controlul propriu-zis, stabileste o programare pentru o discutie cu medicul ginecolog, pentru a te convinge ca totul va fi ok.

Nu esti experta in consulturi ginecologice? In pofida acestui fapt nu trebuie sa te simti jenata cand intri in clinica. Medicul este acolo pentru tine, si are baza necesara pentru a te trata si a te mentine sanatoasa. Despre asta este de fapt vorba. Daca ai de exemplu o scurgere, care miroase urat, medicul te poate ajuta sa previi o infectie si mai neplacuta. Gata cu ezitarile! Vorbeste despre temerile tale. Gandeste-te in primul rand la tine! Pentru ca un lucru e sigur: infectiile din zona intima nu vor trece de la sine, si asteptatul nu le face decat sa le intensifice. Cu cat incepi mai repede un tratament, cu atat mai repede te vei simti din nou bine.

In ceea ce priveste outfit-ul tau, nu alege sa te imbraci in ziua controlului cu o rochie, ci mai degraba o fusta si o bluza, sau jeansi si pulover comod. Astfel vei putea ramane imbracata in partea de sus, si nu va fi nevoie decat sa iti scoti slipul.

Leave a Reply