“Acolo jos” am un desert

“Acolo jos” am un desert

Invata cine sunt principalii vinovati pentru infectiile tale si cum ii eviti.
De cand vremea s-a incalzit, am probleme de lubrifiere vaginala insuficienta. Ce se intampla?

Lipsa de secretii lubrifiante ar putea avea legatura cu anotimpul. Dar nu uita ca principalul motiv al reducerii lubrifierii poate fi un preludiu prea scurt. Si mai gandeste-te daca iei vreun medicament impotriva alergiilor de vara; un antihistaminic ce iti poate usca nasul atat de bine se comporta la fel si in ceea ce priveste vaginul.

Pentru a elimina desertul din zonele tale intime, inghite medicamentele care se iau o data pe zi dupa ce ai facut dragoste, iar pe cele care se iau o data la patru-sase ore, cu cel putin patru ore inainte de intalnire. Sau incearca sa-ti desfunzi sinusurile cu ajutorul unui spray nazal sau descongestionat, iar pentru problema ta intima foloseste un lubrifiant pe baza de apa.

In zarzavaturi sta salvarea

Calmeaza-ti crampele cu legume. Cheia pentru a evita simptomele premenstruale se pare ca se gaseste in catronul cu salata, sau cel putin asa au descoperit medicii, dupa ce au studiat un grup de voluntare care a tinut timp de doua luni o dieta lipsita de grasimi animale (nici un produs de origine animala, inclusiv lapte sau branza). Rezultatul: au scapat de crampe, de balonari, nervozitate sau oboseala. Este un plus…si daca vrei sa dai cateva kilograme de pe tine (asta daca este necesar).  Cercetatorii cred ca regimul usor si bogat in fibre ce micsoreaza productia de estrogen ajuta mult la calmarea “balamucului” hormonal care precede ciclul.

De asemenea, pentru ca estrogenul stimuleaza substantele chimice care produc contractiile uterine, dieta ajuta la reducerea lor. Este un plus…si daca vrei sa dai cateva kilograme de pe tine (asta daca este necesar).
Doar la 10-15% dintre femei durata ciclului menstrual este de exact 28 de zile.

Leave a Reply